Welcome!
Username
Password
Remember:

Register now!
Forgot password?

- Buy Tickets NEW!
- Sell Tickets NEW!
Top 10
Win: Dave Miller
-
Dave Miller

-
Francesco Pico

-
Remute

-
Francesco Pico

-
Reza Athar


News
Click Clock Clingeling de kerstkraker van Amsterdam!
Kerst 2012 heeft de belofte in zich wel eens een van de beste in jaren te gaan worden. Op woensdag 26 december brengt CLICK traditiegetrouw een speciale editie waar de familie omgeruild mag worden voor de dansmakkers.
Karotte Weekender 27 & 28 januari
Terugkeer van Duitse smaakmaker Karotte: Nederland lijkt zijn tweede thuis. De streken die Karotte achter de draaitafels uithaalt hebben hem hier een trouwe, enthousiaste achterban opgeleverd.
2011 beleeft finale met Function en Chymera in Studio 80
Ach ja, die mooie, rustige dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw. Schrijf die dit jaar maar op je buik, in Studio 80 staat namelijk nog een verrassende ontknoping van het jaar gepland!
Herr Zimmerman’s NYE Zuper Heroes Party!
Herr Zimmerman zorgt komende Oud & Nieuw 2011 voor een spectaculaire NYE Zuper Heroes Party!
Vanaf de 10e verdieping hoog in de Factory 010 kijk je uit over het vuurwerk over de Rotterdamse skyline, en ga je compleet uit je dak tijdens de Zuper Heroes Party!
more news
The latest dance news live through RSS!
 

Event: dada music night

Date:Thu 29-01-2004
City:Utrecht (Netherlands)
Location:Vredenburg (map)
Time:20:00
Price:€ 12,50
Website:http://www2.utrecht.nl/smartsite.dws?id=25858
Add this even to your Google Calendar
Line-up: T.Raumschmiere
Nederlands Radio Symfonie Orkest
The Bohman Brothers
Illicit
6 of your best friends

DJ's
PUNCH dj's (L-Ende en Double J)
- advertisement -

Gallery

photos by webmaster | slideshow | view reactions |

images/galleries/324/1892_thumb.jpg

images/galleries/324/1893_thumb.jpg

images/galleries/324/1894_thumb.jpg

images/galleries/324/1895_thumb.jpg

images/galleries/324/1896_thumb.jpg

images/galleries/324/1897_thumb.jpg

images/galleries/324/1898_thumb.jpg

images/galleries/324/1899_thumb.jpg

images/galleries/324/1900_thumb.jpg

images/galleries/324/1901_thumb.jpg

images/galleries/324/1902_thumb.jpg

images/galleries/324/1903_thumb.jpg

images/galleries/324/1904_thumb.jpg

images/galleries/324/1905_thumb.jpg

images/galleries/324/1906_thumb.jpg

images/galleries/324/1907_thumb.jpg

images/galleries/324/1908_thumb.jpg

images/galleries/324/1909_thumb.jpg

images/galleries/324/1910_thumb.jpg

images/galleries/324/1911_thumb.jpg

images/galleries/324/1912_thumb.jpg
 

Ticket shop

Search

In the news

Dada Music Night

Freax to this event (4)

daffie, Mun, Tannie, webmaster
Become a Beatfreax member and create your own personal party planner!

Report

Words by: webmaster
”Dada of Dadaïsme: Nihilistische kunstbeweging die korte tijd bloeide in met name Frankrijk, Zwitserland en Duitsland (1916 tot 1920) en die gebasseerd was op de principes van opzettelijke irrationaliteit, anarchie en cynisme en het ingaan tegen de wetten van schoonheid en maatschappij.”

Voor de 2e maal werd het muziekpaleis in concertgebouw Vredenburg georganiseerd. Werd vorige keer de Neo-stroming belicht, dit maal was de Dada-periode aan de beurt. Deze periode zo rond 1920 kenmerkt zich dus o.a. door absurdisme, irrationaliteit en cynisme. De organisatie had er dus ook alles aan gedaan om die boodschap luid en duidelijk over te brengen.

Bij binnenkomst speelde het Radio Symfonie Orkest Mossolov’s “Ijzergieterij”. Klinkt misschien niet bekend in de oren, maar je kent het zeker. Net als de vorige keer ademt dit gebouw, in combinatie met deze muziek zoveel sfeer uit. Aan je linker zijde zitten die-hard klassiek liefhebbers en aan je rechter zijde zitten de hipste tieners met de meest onmogelijke kapsels. Nee een paar klassieke stukken ging het grote scherm aan en werd een oude zwart-wit film vertoont, met beleiding van het orkest, erg bijzonder.

Na deze bijzondere entree begaven we ons richting de foyer van de kleine zaal waar de Bohman Brothers werkelijk de meest bizarre geluiden wisten voort te brengen met (letterlijk) potten, pannen, tuingereedschap en plakband. Het zal vast erg kunstzinnig zijn, maar ging aan mij totaal voorbij. Door de gangen lopen op zich is al een beleving, er valt overal wel iets te zien of horen. Van een portret van Bush (gemaakt van kringspieren) tot naaimachines tot een man die onverklaarbare geluiden door een microfoon brulde tot Philip Jeck.

Deze laatste was toch wel bijzonder. De man is bekend geworden begin jaren 80 toen hij begon te experimenteren met draaitafels en elektronica. Zijn internationale doorbraak kwam met de installatie “Vinyl Requim” die hij in 1993 met Lol Sargent bouwde. De installatie bestond uit 180 draaitafels, 9 diaprojectoren en twee 16mm filmprojectoren. Deze keer had hij “slechts” 2 draaitafels en een hoopje elektronica meegenomen, maar de soundscapes waren er niet minder indrukwekkend om.

In de kleine zaal strooide Illicit hun heerlijke jazzy hip-hop klanken uit over het gevarrieerde publiek. Erg goeie zanger en een ontzettend muzikale band, die er één gezellige boel van maken op het podium. Ik denk dat we nog meer gaan horen van deze jongens, wat mij betreft wel in ieder geval!

Hierna volgde in de grote zaal de Dada-kunstenaar anno 2004; T. Raumschmiere. Deze man paste echt perfect in het plaatje van de hele avond; absurdisme, anarchie, chaos enz. Zelden zal het indrukwekkend concertgebouw in hartje Utrecht zo op zijn grondvesten geschud hebben. Ondanks dat zijn set de power van bijv. Lowlands of SonneMondSterne miste, was het toch een aparte gewaarwording in deze entourage.

Dit evenement is wat mij betreft één van de beste ontdekkingen van de afgelopen tijd. Nog nooit heb ik een avond meegemaakt waar zoveel muziek aan bod kwam en de hokjesgeest totaal verdwenen is. Jongeren komen in aanraking met klassiek en de ouderen staan vol verbazing te kijken naar een duitse, spastische malloot. Ook voor de organisaties die claimen “meer te bieden dan alleen muziek” kom hier eens een kijkje nemen, dit is pas de ultieme mix van kunst en muziek Erg jammer dat alle “we-hebben-het-meeste-nu-wel-gezien-freax” het af laten weten op avonden als dit, wat zoiets als het Muziekpaleis heb je écht nog nooit meegemaakt, believe me!

Popular events

Festival Guide!
  Buy your tickets save, fast and simple through our online ticket shop!

© Beatfreax Media 2008 | advertise with us | add content | rss | privacy policy | terms of use | affiliate signup | contact | powered by ticketscript

Page loaded in 0.612 seconds.